зображення_viber_2022-11-21_13-56-56-368.jpg

21 листопада 2022 року відбулася відкрита відео-лекція доцента кафедри медико-біологічних і валеологічних основ здоров‘язбережувальної освіти та фізичного виховання Книш Світлани Іванівни із здобувачами вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Здоров‘я людини), 014 Середня освіта (фізичне виховання), 017 Фізична культура і спорт освітньої програми «Фітнес і фізкультурно-спортивна реабілітація», 017 Фізична культура і спорт (Спорт). На зустріч були запрошені шановні Білик В. Г., завідувач кафедри медико-біологічних і валеологічних основ здоров’язбережувальної освіти та фізичного виховання, доктор педагогічних наук, професор; Хатунцева С.М., завідувач кафедри біології, основ здоров’я та фізичної реабілітації, доктор педагогічних наук, професор; Томіч Л.М., доцент кафедри фізичного виховання і здоров’я Київського національного університету
технологій та дизайну, кандидат медичних наук ; Пшенична Н.С., доцент кафедри біології, основ здоров’я та фізичної реабілітації; Омельчук О.В. , доцент кафедри медико-біологічних і валеологічних основ здоровязбережувальної освіти та фізичного виховання.
Відео-лекція є унікальним засобом підвищення ефективності сприйняття, оскільки студенти запам’ятовують відомості, спираючись на слух, а відеолекцію можна прослухати у зручному темпі та проговорити навчальний матеріал відповідно до особистісних потреб; візуали запам’ятають рухи, дії, процеси, таблички, діаграми та інші супроводжуючі наочності, а також вербальні та невербальні засоби, які присутні у кадрі. За допомогою відео лекції можна розв’язати такі освітні проблеми: підвищення ефективності сприйняття; мотивація студентів до навчання; індивідуалізація навчального процесу; демонстрація складних процесів; надання інструкцій / пояснень; поглиблення навчального матеріалу тощо. Особливо актуально використання відео-лекції, зважаючи на реалії сьогодення в умовах воєнних дій! Щиро вдячна шановній Світлані Іванівні Книш за проведення такої інформаційно-насиченої лекціі!