В середу 15 березня в спортивному комплексі НПУ ім. М. Драгоманова відбулася гра лідерів Вищої футзальної ліги серед жінок київських ВНЗ, в якій НПУ приймали команду з НУХТу. Цей матч проходив в рамках 8-го туру.

 

Ця гра була дуже важливою для обох команд з точки зору положення в турнірній таблиці. Дівчата з НПУ були на першому місці з 19 очками, а їх опонентки з НУХТу мали в своєму активі 18 очок. Перемога в цьому протистоянні збільшувала шанси на чемпіонство дівчат з «Драгоманова», натомість дівчата з Університету харчових технологій могли обійти в турнірній таблиці своїх запеклих суперниць. Тобто слід розуміти, що обидва колективи були більш ніж вмотивовані в даній зустрічі.

Активніше почали дівчата з НУХТу, вони тримали м’яч під власним контролем. На 8-й хвилині рахунок на табло змінився саме на їх користь. Забитим голом відзначилась Настя Кліпаченко, яка майстерно переклала м’яч з ноги на ногу та сильно і влучно пробила по воротах, голкіпер була безсилою. Далі господарі поля мали свій момент – капітан команди НПУ Марія Васковець непогано пробивала по воротах, але воротар виявилася на місці. На що дівчата у чорній формі відповіли влучанням в стійку воріт у виконанні той-таки Анастасії Кліпаченко. Та все ж їй вдалося забити і другий гол, сталося це на 16-й хвилині, коли дівчина майстерно прибрала захисника суперників, та лівою ногою пробила сильно в ближній кут воріт. Одразу ж після другого пропущеного, мала момент Анна Сидоренко, та воротаря НУХТу врятувала поперечка. А на 18-й хвилині вже ніхто та ніщо не змогло врятувати їх від пропущеного голу, адже після прострілу в карний майданчик, на дальній стійці сама залишилась Вікторія Соломаха, яка і встановила підсумковий рахунок першого тайму 1:2 не на користь її команди.

Після перерви дівчата з НПУ ім. М. Драгоманова дуже хотіли відігратися, тому вони почали більше контролювати м’яч і створювати небезпечні моменти. Знов непогано пробивала Анна Сидоренко, та чудовий сейв вдався Вікторії Сагайдачній. Гра була досить видовищною та насиченою на небезпечні моменти, один з яких закінчився взяттям воріт у виконанні команди НПУ. Після обрізки захисниці НУХТу, м’ячем заволоділа Ірина Дубицька, яка точним ударом з носка встановила рахунок 2:2.  Та не дивлячись на непогану гру у другому таймі команди з Педагогічного університету, вони все ж пропустили втретє, автором хет-трику стала Анастасія Кліпаченко, яка на 34-й хвилині точно пробила по воротах з пасу Альони Кирильчук. Після того, як рахунок став 3:2 дівчата з обох команд створили ще кілька небезпечних моментів біля воріт ода-одної, та забити так нікому і не вдалося. Тому підсумком матчу став рахунок 2:3 на користь дівчат з НУХТу. Завдяки такому результату команда НУХТ стає лідером першості за 4 тури до кінця сезону.